Перейти до основного вмісту

Великдень – це довгоочікуване свято, важливе для кожного українця. Традиційно до свят господині випікають смачну паску, яка є окрасою великоднього столу. Особливу увагу приділяють декоруванню пасок, використовуючи різні види декору, виявляючи фантазію та вміння. Для декорування використовують мастику, сухофрукти, горіхи, фігурки, цукрові посипки. Прикраси з тіста є не лише гарним оздоблювальним елементом, але і символом достатку та добробуту.

Харчові технології


18 квітня 2024 р. в межах вивчення дисципліни «Технологія кондитерського виробництва» було проведене практичне заняття на тему: «Технологія приготування оздоблювальних виробів з прісного тіста» для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології. На запрошення доцента кафедри Світлани Панасюк, практичне заняття провела професійний пекар-кондитер Олена Кобильчук, яка ще й є здобувачем другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Крафтові харчові технології». 

Харчові технологіїХарчові технології


Пані Олена розповіла про особливості приготування оздоблень із прісного тіста та поділилась знаннями їхнього виготовлення. Студенти власноруч виготовляли прикраси та декорували вироби, демонструючи своє старання та отримані навички.

Колектив кафедри дякує Олені Кобильчук за проведене цікаве практичне заняття, яке буде корисним для формування професійних навичок майбутніх фахівців.

Харчові технологіїХарчові технології


Матеріал підготувала

Світлана ПАНАСЮК