Перейти до основного вмісту

За сприяння декана ФММТ, проф. Валентини Ткачук 10 травня 2024 року відбулася онлайн-лекція процес-інженера компанії «TETRA PAK» Олексія Мишковця на тему «Розроблення та ведення проєктів молочних й сокових виробництв». Слухачами стали здобувачі освітніх програм «Харчові технології» та «Крафтові харчові технології» спеціальності 181 Харчові технології. Лекція пройшла у рамках вивчення дисциплін «Проєктування підприємств галузі з основами САПР» та «Інжиніринг інфраструктури крафтових харчових виробництв» та за проектом AccEnt "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти".

Харчові технологіїХарчові технології


Олексій Мишковець досвідчений проєктант харчових підприємств, який багато років працює в Об’єднаних Арабських Еміратах у компанії «TETRA PAK». У його професійному доробку участь в проєктуванні харчових підприємств в Україні та країнах Близького Сходу, Азії й Африки.

Під час лекції, яка пройшла в інтерактивному форматі, запрошений лектор поділився зі студентами власним досвідом розроблення проєктів підприємств молочної галузі та з виробництва сокові за найвищими світовими стандартами. Були розглянуті стадії розроблення та запуску проєктів, а також їхні етапи. Зокрема, розглянуті етапи розроблення проєктних рішень, підготовлення технічної документації, розроблення технологічної схеми та плану розташування обладнання, розрахунку споживання сервісних ресурсів тощо.

Харчові технології


У лекції були висвітлені також питання споживання різних груп харчових продуктів у світі, зокрема органічних, та основні тренди харчової галузі. Наприкінці лекції Олексій Мишковець розповів про критерії, які є визначальними при виборі персоналу в провідних харчових компаніях, з-поміж яких, крім професійних знань та навичок, необхідне знання англійської мови та вміння працювати в команді. Також учасників цікавило, які можливості пропонують для своїх працівників провідні харчові компанії світу для їхнього професійного зростання та які соціальні гарантії («соціальний пакет») забезпечують і чи не відбувається професійного вигорання.

Харчові технологіїХарчові технологіїХарчові технології


Лекція не лише дозволила здобувачам поглибити свої знання з питань інжинірингу харчових виробництв, але й носила мотивуючий характер для здобувачів щодо їхнього подальшого професійного зростання через навчання. Оскільки вони побачили, на прикладі запрошеного лектора, можливість успішного працевлаштування та повної професійної реалізації.

Кафедра харчових технологій та хімії висловлює подяку Олексію Мишковцю за проведену лекцію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.    

 

Матеріал підготував

Ігор ДУДАРЄВ