Перейти до основного вмісту

В Луцькому національному технічному університеті відбулась гостьова лекція від експерта з впровадження систем менеджменту на харчових підприємствах Альберта Воронцова та засновника крафтового виробництва Олександра Хвещука (ТзОВ «Бабусині Лакітки»). Учасниками заходу стали здобувачі спеціальності 181 Харчові технології освітніх програм «Харчові технології» та «Крафтові харчові технології». Захід організований в рамках реалізації проєкту AccEnt "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти".

лекціялекція

Запрошені представники виробництв розповіли про фундаментальні основи системи безпечності харчових продуктів НАССР, її основні принципи та кроки упровадження на підприємствах харчової галузі.

Лекція проводилась в інтерактивному форматі: студентам були запропоновані групові завдання, які вимагали практичного вирішення поставлених проблем на основі аналізу отриманої інформації. Студенти ділились думками, аналізували виникнення та вплив небезпечних чинників на безпечність харчового продукту на конкретних етапах виробництва, визначали критичні контрольні точки з використанням «дерева рішень».

Проведене заняття дозволило розвинути soft skills, зокрема, працювати в команді, критично мислити, доносити свою думку до аудиторії тощо.

лекціялекція

Саме такі важливі питання були розглянуті на гостьовій лекції, зокрема,  важливість застосування системи управління безпечністю харчових продуктів (як надійного захисту споживачів від небезпечних чинників), які можуть негативно впливати на безпечність харчових продуктів. В Україні обов’язковим для всіх підприємств, що займаються виробництвом харчових продуктів, є упровадження та застосування системи НАССР.

Лекція була змістовна, цікава і в подальшому допоможе здобувачам цієї спеціальності у закріпленні знань та навичок з дисциплін «Управління якістю харчових продуктів та їх стандартизація» та «Експертиза якості та безпечності харчових продуктів».

 

Матеріал підготувала

Світлана Панасюк